Pretraživanje odaberi kategoriju

O nama

Cantus d.o.o. osnovalo je Hrvatsko društvo skladatelja u veljači 2000. s ciljem predstavljanja i promicanja hrvatske glazbene kulture na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Temeljne djelatnosti Cantusa d.o.o. su diskografsko, notno i knjižno-publicističko nakladništvo, sve u području glazbene umjetnosti, kao i organizacija glazbenih manifestacija poput Muzičkog biennala Zagreb, Glazbene tribine ili autorskih koncerata hrvatskih skladatelja. Cantus d.o.o. preuzima organizaciju i drugih priredbi, savjetovanja, izložbi i konferencija te kontinuirano objavljuje časopis Cantus, glasilo Hrvatskog društva skladatelja.

Cantus d.o.o. postao je, uz podršku osnivača te državnih i gradskih ustanova u kulturi, relevantan partner u kulturnim područjima specijalističkog profila kojima se kroz različite programske vrste promoviraju djela suvremenih hrvatskih skladatelja i hrvatskih klasika, mladi interpreti, hrvatska etno glazba i nacionalna jazz produkcija.

Razvojni koncept Catus d.o.o., osobito kad je u pitanju suvremena umjetnost, vodi prema organiziranoj brzi o glazbenom proizvodima, jednako unutar nakladničke djelatnosti, kao i u svim manifestacijskim oblicima kojima se predstavlja glazbeno stvaralaštvo. Dosad objavljena dokumentacija svjedoči da je postavljena strategija uistinu otvorila prostor sustavnoj promidžbi nacionalne kulture.

Ime koje nosi Cantus d.o.o. dolazi od latinske riječi cantus (na sanskrtu kanda) i znači pjesma, nadasve epskoga značenja. Kao pojam koristi se u glazbi, ali i u poeziji. Primjeri iz povijesti i suvremenosti govore koliko su obje umjetnosti blisko povezane. Pjesma je u samome srcu glazbe i njezinih autora, ona je, dakle simbol izazova, ali i simbol početka i kraja svakog stvaralačkog puta.

 

Cantus Team

 
  • Mirjana Matić, direktorica
  • Ana Mohač, organizacija i produkcija
  • Darinka Ilić, organizacija i produkcija
  • Marija Saraga, organizacija i produkcija